Hoe Yvonne van Gennip Olympisch vuur naar Sarajevo bracht

Published on 2022-02-5 by Martine

Inleiding door Fred Matser

Op 18 februari 1994 werd ik getroffen toen ik de glorie van de Olympische Spelen in Lillehammer op het nieuws zag, terwijl ik ook tv-beelden zag van de oorlog in Sarajevo, organisator van de Olympische Spelen van 1980.

Ik besloot om zoveel mogelijk winnaars van de Olympische medailles te vinden om met mij mee te gaan en naar Sarajevo te vliegen om de olympische boodschap van vrede te helpen herinneren. We waren in staat om samen met Yvonne van Gennip, Bart Veldkamp en Cato Zahl Pedersen de olympische vlam naar Sarajevo te brengen, voordat deze werd gedoofd tijdens de slotceremonie in Lillehammer. Hier hebben we de vlam bij de Skandria-brug kunnen plaatsen als symbool van de Olympische gedachte aan vrede.

Yvonne van Gennip vertelt erover op Schaatsen.nl:

Lees het artikel ‘Olympisch vuur voor de kinderen van Bosnië’ op Schaatsen.nl

 

From the archives

Book review Beyond Us by David Lorimer

I loved Fred’s definition of consciousness as ‘the universal organising principle that ‘in-forms’ – brings into form, shapes, orchestrates the myriad dynamisms of nature, which manifest themselves as ‘in-formed’ transformation.’

Published on

Beyond Us review door Volzin

De vraag die Matser telkens weer stelt is: Waarom blijven we disfunctioneel functioneren in onze samenleving belonen?

Published on

IMPACT – Impact van intuïtie

Dit interview met Fred Matser licht een tipje van de sluier op van de unieke kijk op de wereld, zijn ervaringen en de daaruit te trekken lessen.

Published on

© 2022: Fred Matser | All rights reserved | Privacy statement

Webdesign Gravity Media

This site is registered on wpml.org as a development site.